Nors daugeliui žmonių „Starbucks“ asocijuojasi su latte, šalto putplasčio šaltu užvirimu ir „Frappuccinos“, vis populiarėjantis kavos tinklas taip pat išlaiko klasiką su juoda kava. Jei užsisakytumėte karštą juodą kavą parduotuvėje, didelė tikimybė, kad turėsite tris pasirinkimus: „Pike Place“, vidutinio skrudinimo mišinį, „Veranda“ mišinį, kuris yra šviesiai arba šviesiai skrudinta kava, ir „Caffe Verona“. , tamsus kepsnys. Aistringi „Starbucks“ gerbėjai tikriausiai žino, kad tinklo kavos aprėptis apima daug daugiau nei šių trijų bendrųjų pasirinkimų, o jei pirktumėte maišelį pilnos pupelių kavos „Starbucks“ vietoje, susidurtumėte su didesne kavos įvairove, įskaitant specialią. mišiniai.
Įveskite „Starbucks“ „Guatemala Casi Cielo“ – vidutinio skrudinimo, vienos kilmės mišinį, kuris pirmą kartą pasirodė 2004 m. ir kasmet sugrįžo, o 2024 m. minimas 20 metų jubiliejus. Pagal pakuotę „Casi Cielo“ gali pasigirti „ryškiomis Meyer citrinų ir kakavos natomis“, išvertus iš ispanų kalbos į „beveik rojus“, bet ar kava atitinka savo pavadinimą? Išmėginau Casi Cielo, kad išsiaiškinčiau, ar verta plūsti į artimiausią „Starbucks“ paimti krepšį. Be skonio, kuris yra svarbiausias veiksnys, aš taip pat atsižvelgiu į prieinamumą, kainą ir bendrą vertę.
Kai kurios rekomendacijos yra pagrįstos pirmaisiais gamintojo pateiktų reklaminės medžiagos ir gaminių įspūdžiais.
Kas yra „Starbucks“ kava „Guatemala Casi Cielo“?
Prieš pasineriant į niūrias alaus gaminimo smulkmenas ir gurkšnojant Gvatemala Casi Cielo, svarbu tiksliai išsiaiškinti, koks yra šis mišinys ir kuo jis skiriasi nuo kitų. Vienos kilmės Gvatemalos mišinys, o tiksliau – aukštuose Antigvos slėnio kalnuose užauginta kava (taip pat įkvėpta mišinio dangiškojo pavadinimo), Casi Cielo yra vidutinio skrudinimo kava. Dabar beveik visos kavos skonis bus šiek tiek panašus, tačiau skirtingi skrudinimo būdai turės skirtingas skonio natas. Šviesesnis kepsnys bus rūgštesnis ir galbūt net vaisinis, o tamsus – drąsesnis ir tvirtesnis.
Taigi, savaime suprantama, vidutinis kepsnys, kaip „Casi Cielo“, atsidurtų kažkur tarp šių dviejų skonio profilių arba bent jau turėtų. Kaip jau pastebėjau, maišelio priekinėje dalyje išvardytos skonio natos apima Meyer citrinos ir kakavos natas, kurios tarsi žaidžia tiek rūgštinėmis natomis, kurių galite tikėtis iš kažko lengvesnio, tiek sodresnėmis, šokoladinėmis natomis, kurias galite rasti. į kažką tamsesnio.
„Casi Cielo“ maišelis yra pilnų pupelių pavidalo, o tai reiškia, kad jums reikės malūnėlio, kad galėtumėte virti namuose. Galite paprašyti baristos sumalti pupeles parduotuvėje, bet geriausia laikyti nesmulkintų pupelių kavą tokią, kokia yra, ir sumalti prieš pat verdant, kad gautumėte kuo šviežesnį puodelį.
Kur galiu rasti maišelį ir kiek jis kainuoja?
Nenuostabu, kad Gvatemala Casi Cielo yra „Starbucks“ kavos mišinys, todėl „Starbucks“ vietose galėsite rasti šių pupelių maišelius. Svarbu pažymėti, kad šis konkretus mišinys, skirtingai nei tam tikri Starbucks mišiniai, kurie yra prieinami ištisus metus, yra sezoninis, o tai reiškia, kad jis bus prieinamas neilgai. Jis grįžta kiekvienais metais, bet jei anksčiau ar vėliau norėtumėte išbandyti „Casi Cielo“, turėtumėte nuvykti į artimiausią „Starbucks“ vietą ir sužinoti, ar jo yra sandėlyje. Be to, tie, kurie nenori įsipareigoti viso maišelio, gali išbandyti vieną puodelį užplikytos Casi Cielo „Starbucks“ vietoje su „Clover Vertica“ – specialiu aparatu, galinčiu akimirksniu išvirti vienus puodelius kavos.
Kalbant apie kainą, 1 svaro „Casi Cielo“ krepšys buvo 15,95 USD artimiausioje „Starbucks“ vietoje Čikagoje, tačiau ši kaina gali skirtis priklausomai nuo jūsų buvimo vietos. Didysis Casi Cielo puodelis toje pačioje vietoje kainuoja 2,95 USD.
Skonio testas
Pirmas dalykas, kurį pastebėjau apie Gvatemala Casi Cielo pirmą gurkšnį, buvo tam tikras ryškumas, kurį paprastai pastebiu tik gerdamas lengvesnius kepsnius. Įdomu tai, kad ryškumas šiek tiek sumažėjo, kai kava nusėdo ant mano gomurio, o skonis buvo gana tvirtas, labiau būdingas tamsiems skrudimams. Logiška, kad Casi Cielo galėtų pasigirti tokiais skoniais, nes tai yra vidutinio dydžio kepsnys, tačiau man ypač patiko skonio sudėtingumas, kurį galėjo pasiūlyti net vienas gurkšnis.
Po kelių gurkšnių ėmiau įgauti lengvų gėlių natų, nors vis labiau ėmė ryškėti būdingas lengvas juodos kavos kartumas. Ko vertas, šis mišinys nėra per daug kartaus, nors rūgštinėje pusėje yra sunkesnis, ir net tie, kurie paprastai nėra juodos kavos gerbėjai, gali įvertinti Casi Cielo siūlomą skonio niuansą. Ar aš paėmiau konkrečias citrusines natas, pavyzdžiui, Meyer citriną? Ne, tikrai ne, bet kavoje buvo tam tikras citrusinis elementas, o kakavos plunksnų poskonis persmelktas stipriai. Kaip žmogus, mėgstantis tamsaus skrudinimo kavą, buvau maloniai nustebintas, kai sužinojau, kad šis vidutinio skrudinimo mišinys turi tam tikro sodrumo ir drąsos. Tačiau tiems, kurie nemėgsta tamsaus kepsnio, nebijokite – tai vidutinis kepsnys ir yra daug ryškumo, kad būtų galima kontrastuoti su bet kokiu Casi Cielo tvirtumu.
Ar Casi Cielo geriau juoda ar su kremu?
Kavos puristai gali ginčytis, kad bet koks užplikytos kavos puodelis, specialus mišinys ar ne, turėtų būti juodas. Vienintelė šio argumento problema yra ta, kad ne visi mėgsta juodą kavą, todėl net jei norite išbandyti Gvatemalos Casi Cielo ir mėgautis visomis šiomis niuansuotomis skonio natomis, yra didelė tikimybė, kad norėsite įlašinti grietinėlės. prie jo. Atsižvelgiau į tuos, kurie mėgaujasi savo puodeliu Joe su grietinėle ar pienu, paimdamas Casi Cielo ir juodą, ir pusantros puodelį, kad nustatytų, kuris puodelis geresnis.
Kaip žmogus, kuris paprastai geria savo kavą juodą, aš tikrai mėgaujuosi puodeliu perpus daugiau nei tikėjausi. Bet koks kartaus kvapas, kurį gali turėti ši kava, iš karto sušvelninamas net šlakeliu grietinėlės, taigi, jei kavos kartumas yra kažkas, ko tikrai nemėgstate, grietinėlė ir galbūt šiek tiek cukraus būtų tinkamas būdas. eik. Beje, paprastas juodas puodelis tikrai turėjo daugiau dimensijos ir sudėtingumo, todėl jei neprieštaraujate juodai kavai, verta bent jau išbandyti Casi Cielo be kremo. Nors pusė ir pusė kavos tikrai nepablogino, ji šiek tiek prislopino skonio natas, todėl jos skonis labiau panašus į bet kurį seną kavos puodelį, o ne į specialų mišinį.
Starbucks Gvatemala Casi Cielo pupelių kava – ar verta ieškoti maišelio?
Išsiaiškinau, kas yra „Guatemala Casi Cielo“, suradau, kur jį rasti, ir paragavau paprastą ir su grietinėle – lieka tik klausimas, ar verta pirkti maišelį, ar ne. Galiausiai atsakymas į šį klausimą yra „taip“, nes tai yra tvirtas mišinys, kuris neabejotinai šviečia tarp „Starbucks“ bendresnių, paprastų mišinių. Jei esate kavos mėgėjas ir ypač mėgstate gerti kavą, kad išsiaiškintumėte skonio natas, tai yra geras mišinys, nes jis yra pakankamai sudėtingas. Net jei dažnai lankotės „Starbucks“, bet tik kartais perkate maišus pilnų pupelių, padarytumėte sau didžiulę paslaugą, pasirinkę „Casi Cielo“, o ne įprastą „Pike Place“.
Tiksliai nesakau, kad šio mišinio verta viską mesti ir bėgti į „Starbucks“ paimti, bet verta pažiūrėti, jei turite galimybę. „Casi Cielo“ nepasiekiamas ištisus metus ir, nors galiausiai jis sugrįžta, kavos mėgėjai gali nusivilti, jei praleis Gvatemalos mišinio 2024 m. bėgimą. Pupelės yra šiek tiek brangesnės – apie 16 USD už maišelį, tačiau atsižvelgiant į tai, kiek alaus išpilstysite iš vieno maišelio, ir į pačią produkto kokybę, kaina yra gana priimtina.
Metodika
Iš pažiūros yra begalė būdų išvirti kavos puodelį, o kai reikėjo paimti Guatemala Casi Cielo mėginius, pasirinkau užpylimo metodą. Šis metodas yra puikus dėl kelių priežasčių, tačiau norint paminėti tik kelias, matavimai (tiek kavos, tiek vandens) yra tikslesni nei tada, kai verdate visą puodą, galite geriau valdyti vandens temperatūrą ir Jūsų paruošto puodelio skonis bus maždaug toks pat subalansuotas ir ryškus. Be to, darydami užpilimą, galite išmatuoti ir sumalti pupeles prieš pat verdant, todėl jūsų kavos puodelis bus nepriekaištingai šviežias.
Dėl visų šių priežasčių pasirinkau „Casi Cielo“ mėginiui naudoti užpylimo metodą. Kadangi tai yra specialus mišinys, norėjau, kad būtų galima pajusti bet kokias skonio natas. Aš laikiausi matavimo instrukcijų, kurios buvo nurodytos ant maišelio, pagal kurią 6 uncijose vandens reikia 2 šaukštus kavos. Taigi, 12 uncijų puodeliui susmulkinau 4 valgomuosius šaukštus Casi Cielo, užplikiau ir iškart mėgavausi. Manau, kad šis metodas man paliko tiksliausią įspūdį apie Casi Cielo, tačiau verta paminėti, kad jei patys išbandysite Casi Cielo, skonis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų pupelių šviežumo ir kavos virimo metodo.