Nuo metodų iki burnos pojūčio, garnyrų iki skonių – barmeno žargonas gali įbauginti net patyrusius baro lankytojus. Užsukite su draugais į kokteilių salę ir jus gali sutikti meniu, kuriame išvardijami skaidrūs ir užpilti kokteilių gėrimai. Prieš pateikdami užsakymą darbščiam barmenui, esame čia, kad padėtume jums orientuotis svetingumo pasaulyje įprastais terminais, kad jūsų rankose atsidurtų gėrimas, kurio trokštate.
Barmenai turi taktikos įrankių dėžę, kuri gali padėti išpilti skanius gurkšnelius, kad galėtumėte slaugyti (ar gurkšnoti, mes neteisiame). Nors skaidrinantys kokteiliai gali pašalinti alkoholyje esančias priemaišas, užpilai gali suteikti skonio. Abu jų tekstūros ir skoniai skiriasi, todėl žinodami skirtumus naršydami kokteilių pavadinimus, galėsite pasirinkti iš skaidrinto džiunglių paukščio ir džino, pagaminto iš baziliko užpilto, nedrąsiai klausdami savo geriausio, kas yra kas.
Kas yra skaidrūs kokteiliai?
Kai baras į savo meniu įtraukė kokteilius, žinokite, kad šie receptai buvo gerai suplanuoti. Skaidrus kokteilis apima procesą, kurio metu iš gėrimo pašalinamos dalelės ir gaunamas švarus, skaidrus ir estetiškai malonus gėrimas. Barmenai turi galimybių gaminti gėrimus, pavyzdžiui, skaidrias margaritas. Centrifugavimas, užšaldymas ir greitas gelis yra skirtingi metodai, kurie gali būti naudojami gėrimuose esančioms priemaišoms pašalinti, be plovimo pienu – proceso, kurį galima atsekti 1700-aisiais.
Vienas iš labiausiai žinomų skaidrintų kokteilių yra pieno punšas. Tai apima brendžio, saldiklio, sulčių ir nenugriebto pieno sumaišymą, kad mišinys sutirštėtų šaldytuve. Grubus skystis perkošiamas, o likusį nuovirą galima patiekti. Skaidrinant gėrimą, barmenams siūlomi sklandesni skysčiai, kuriuos galima derinti su kitais, kad būtų įspūdingesnė apdaila. Skaidrumas ne tik pašalina galimus drumstus ar miglotus vaizdo efektus, bet ir gali padėti sulėtinti oksidaciją, prailginti bendrą galiojimo laiką neprarandant kokybės ar skonio.
Kas yra užpilami kokteiliai?
Alkoholio įpylimas su ingredientais gali būti dar senesnis procesas, nes žmonės nuo ankstyvos civilizacijos į alkoholį dėjo prieskonių ir riešutų. Šis procesas leidžia barmenams išreikšti savo kūrybiškumą, kai jie kuria originalius skonių derinius, kurie bus naudojami kokteiliams. Sujungus sudedamąsias dalis, originalus spiritas įgis kai kurių sudedamųjų dalių savybių.
Alkoholį derinant su žolelėmis ar šaknimis ir leidžiant jiems susimaišyti, rezultatas gali būti skanesnis – ir keletas gana unikalių kokteilių kūrinių. Nors yra įvairių būdų, kaip įpūsti alkoholio skonių iš įvairių ingredientų – pavyzdžiui, maceracijos, sous vide arba azoto kavitacijos – galutinis rezultatas atveria kelią į neištirtą gėrimų gaminimo pasaulį. Įpylus alkoholio, aromatizuotas gėrimas gali suteikti unikalių matmenų pažįstamiems kokteiliams. Burbonas su datulėmis gali pakelti senamadišką romą, o su Nutella nuplautas romas gali padėti sukurti karštą sviestu pateptą romą, kurį sunku nusodinti. Smagiai eksperimentuodami su užpiltais mišiniais, kuriuos gaminate namuose, nereikės mokėti pinigų vietiniame poilsio salone.