Klasikiniame bananų pudingo recepte švieži vaisiai ir vafliai sujungiami su kremu primenančiu desertu, kad gautųsi kažkas tikrai skanaus. Nors klasikinė versija yra skani, mes kalbėjomės su ekspertu, kuris davė mums puikų patarimą, kaip ją patobulinti.
Vaniliniai vafliai yra esminė deserto dalis, tačiau Čikagoje įsikūrusio restorano „Reunion“ šefas Artas Smithas turi apsikeitimą, kuris daro jį dar skanesnį: „Vietoj parduotuvėje pirktų vaflių pabandykite naudoti svarų pyragą“. Smithas, 10 metų praleidęs privačia Oprah Winfrey virėja, pažymėjo: „Štai ką aš gaminau Oprah pirmojo gimtadienio tortui! Patekę į pudingą, kadaise buvę traškūs vafliai linkę suminkštėti, suteikdami jiems desertui tinkamą tekstūrą. Tačiau klasikinis svaras pyragas neturi išgyventi tokios evoliucijos. Gardumynas jau minkštas ir purus. Tai suteikia tokio tirštumo ir tekstūros, kokios net nežinojote, kad bananų pudingui reikia.
Nors tortą gaminti nuo nulio niekada neskauda, visada galite pasirinkti parduotuvėje pirktą, jei skubate. Galite jį supjaustyti dviem ar trimis sluoksniais ir į kiekvieną iš jų pridėti pudingo ir bananų griežinėlių. Taip pat galite supjaustyti pyrago kubeliais ir formuoti sluoksnius puodelyje su pudingu, plakta grietinėle ir bananais.
Ką dar turėtumėte pridėti prie savo bananų pudingo svarų pyrago?
Kai reikia užpilti bananų pudingą, šefas Artas Smithas linkęs laikytis klasikos. „Kalbant apie užpilą, aš mėgstu arba plaktą grietinėlę, arba meringue – abu veikia puikiai“, – sako jis. Plakta grietinėlė yra tipiškas bananų pudingo pasirinkimas, tačiau burė suteikia gaivaus purumo, tačiau traškios tekstūros.
Įdėję bananus ir pudingą tarp svarų pyrago sluoksnių, torto paviršių aptepkite plakta grietinėle arba meringu. Galite papuošti išorę papildomais bananų griežinėliais ir trupintais vaniliniais vafliais, kad būtų saldus, traškus užpilas. Prieš patiekdami bananų pudingui leiskite atvėsti šaldytuve.
Kitas variantas – pamėginti paaukštinti kuklų svarų pyragą gaminant jį bananų skonio, o ne išlikti su jam būdingu neutraliu skoniu. Gamindami pyragą, kaip įprasta, sumaišykite sviestą, cukrų ir kiaušinius. Po to įdėkite keletą sutrintų bananų, o po to – vanilės ekstrakto. Tortas vis tiek išliks švelnaus skonio, bet su papildoma vaisių saldumo doze, kuri puikiai tiks prie bananų pudingo.