Nedaug yra tokių skanių ir nesudėtingų patiekalų kaip plėšyta kiauliena. Paprasčiausias klasikinis plėšytos kiaulienos receptas reikalauja tik pagrindinių kvapiųjų medžiagų ir prieskonių, mėgstamo barbekiu padažo ir lėto gaminimo metodo. Jis taip pat yra neįtikėtinai universalus, nes daug būdų galite patobulinti formulę, nes daugelis receptų reikalauja burbono, kad pagerintumėte sodrų ir saldų kiaulienos profilį. Nesvarbu, ar gaminate plėšytos kiaulienos šliaužtinukus, tacos al pastor, ar patiekiate kaip garnyrą, yra vienas vaisinis ingredientas, kuris suteiks jūsų patiekalui nuostabiai saldaus skonio: šviežias mangas.
Šis ryškus atogrąžų vaisius yra puikus kompanionas prie burbono užpiltos plėšytos kiaulienos. Jo natūralus saldumas veikia panašiai kaip burbonas, sustiprindamas panašias kiaulienos skonio savybes. Kartu jis kontrastuoja su riebiu mėsos sodrumu ir padeda sušvelninti pikantiškesnius burbono ir barbekiu padažo elementus.
Norėdami į savo burbono pjaustytą kiaulieną įmaišyti mango, galite pagaminti paprastą vaisių tyrę, supjaustydami vaisius kubeliais ir sumaišę virtuvės kombainu. Atėjus laikui gaminti kepsnių padažą, prieš viską troškindami, tiesiog įmaišykite mangų tyrę su kitais prieskoniais. Daugumos mangų veislių rūgštingumas turėtų būti pakankamai rūgštus, kad subalansuotų saldesnius padažo skonius, bet jei pastebėsite, kad taip nėra, visada galite įlašinti šviežių laimo sulčių, kad viskas būtų subalansuota.
Patobulinkite savo kiaulieną su išradingais vaisių ir alkoholinių gėrimų deriniais
Mango virti ant barbekiu padažo mišinio yra itin efektyvus būdas supažindinti su burbono plėšyta kiauliena su vaisiaus skoniu. Jis karamelizuoja mango cukrų ir sumažina jo natūralų rūgštingumą, o kadangi jis įmaišomas į plėšytą kiaulieną, jis tinka beveik bet kokiam patiekalui. Tačiau tai nėra vienintelis būdas įtraukti mangų į burbono plėšytą kiaulieną.
Norėdami sumuštinius ir slankiklius, galite tiesiog supjaustyti šviežią mangą plonais gabalėliais ir pridėti juos prie bandelės. Šis metodas yra šiek tiek sunkesnis tokiems dalykams kaip tacos ar pakrauti mėsainiai, todėl galbūt norėsite sukurti skanią mangų salsą. Mango salsą pasigaminti labai paprasta, nes iš esmės vaisius tiesiog pakeičiate pomidorais. Pradėkite rinkdami labai prinokusį mangą ir saldų minkštimą supjaustydami kubeliais. Tada sumaišykite vaisius dubenyje su kubeliais pjaustytu svogūnu ir česnaku, druska, pipirais, kalendra ir pageidaujamu kiekiu kajeno čili miltelių.
Taip pat galite pridėti traškesnio ingrediento, kuris kontrastuotų su mango minkštumu. Susmulkintos paprikos yra puikus pasirinkimas, nes jos nėra per aštrios ir turi švelnų saldumą, papildantį mangą.