Pietuose gausu pekano medžių, o jų sviestinis riešutas yra šventinis patiekalas ant daugelio stalų visoje JAV Šiek tiek saldus ir minkštesnis nei kiti riešutai, skrudinti pekano riešutai virsta traškiu tobulumo kąsniu. Pekano riešutai turi daugiau natūralaus aliejaus nei kiti riešutai, o skrudintas aliejus išsiskiria į paviršių ir sukuria išskirtinę traškią tekstūrą.
Skrudinti pekano riešutus oro gruzdintuvėje yra neįtikėtinai lengva ir užtrunka mažiau nei 10 minučių, priklausomai nuo to, kiek traškių jų norite. Išmatuokite 1 puodelį pekano riešutų puselių arba gabalėlių ir vienu sluoksniu paskleiskite ant oro gruzdintuvės krepšelio stovo. Įdėkite krepšelį ir nustatykite keptuvę iki 300 F. Jei norite, kad pekano riešutai būtų šiek tiek traškūs, paskrudinkite juos tris minutes. Vidutinio skrudinimo, kurį galite įdėti į kepinius arba išbarstyti ant salotų, laikmatį nustatykite šešioms minutėms. Visiškai skrudinti pekano riešutai turi giliausią skonį ir yra ypač traškūs, todėl keptuvėje jie užtruks nuo aštuonių iki devynių minučių.
Kai pekano riešutai bus pagaminti pagal savo skonį, leiskite jiems visiškai atvėsti, kad riešutai išliktų traškūs. Visų rūšių riešutai gali lengvai apkarsti dėl didelio aliejaus kiekio, todėl tinkamai laikykite juos sandariame inde arba šaldymo maišelyje. Jei ketinate gaminti klasikinį pekano pyragą, iškepkite kitą partiją ir užkandžiaukite likučiais.
Išbandykite pekano riešutų universalumą su saldžiais ir pikantiškais skoniais
Skrudinti pekano riešutai yra nuostabiai universalūs, o pridedant prieskonių jie gali būti riešutų skonio saldžių ir pikantiškų patiekalų vitrina. Pradėdami nuo saldžiosios pusės, supilkite pekano riešutus su trupučiu sviesto, rudojo cukraus ir trupučio cinamono ir paskrudinkite orinėje gruzdintuvėje, kol pasidarys karamelizuotos ir kvepiančios kaip Kalėdų rytas. Rudąjį cukrų pakeiskite klevų sirupu ir į mišinį įpilkite vanilės pupelių pastos ir gausite malonų užkandį, kuris patenkins bet kokį smaližius. Kitas dekadentiškas šventinis skanėstas – skrudintų pekano gabalėlių mirkymas burbone, o po to su šokoladu apvoliotus gėrimu riešutus apvoliojame Kentukio burbono rutuliukus.
Pereidami prie pikantiškų patiekalų, paleiskite savo vaizduotę, eksperimentuodami su rozmarinu, kajenu, Viduržemio jūros žolelėmis, kario milteliais ar parmezanu. Bet koks derinys puikiai tiks kokteilių vakarėliui. Taip pat galite išlyginti šventinį kalėdinį sūrio rutulį, aptepdami jį smulkintais skrudintais pekano riešutais, o ne graikiniais riešutais.
Pekano riešutai yra ne tik skanūs, bet ir vieni sveikiausių riešutų. Vartojant saikingai, pekano riešutuose gausu skaidulų, tiamino, cinko ir kitų vitaminų bei mineralų. Juose taip pat yra daug antioksidantų, o Amerikos širdies asociacija laiko juos širdžiai sveiku maistu. Taigi sumažinkite traškučių troškimą, kepdami pekano riešutus orinėje gruzdintuvėje, kad gautumėte maistingesnį užkandį.